fbpx
header

Pico laser behandeling

Door middel van laseren tattoo weghalen? Kies voor de pico laser!

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid en tatoeage geschikt zijn voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken voor het laten laseren van je tattoo:

  • De huid mag niet zongebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Na de behandeling is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème (SPF 50) goed tegen uv-straling te beschermen. Smeer het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
  • Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht, waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Eventueel medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we dus de medische anamnese, verwachtingen, duur van de behandeling, mogelijk- en onmogelijkheden en de nazorg.

Hoe gaat het laten laseren van je tattoo?

Tijdens het laten laseren krijg je een speciale bril op om je ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens wordt de juiste instelling van de machine gekozen, afgestemd op jouw huid en de kleur van de tatoeage.

De behandeling kan gevoelig zijn. Je zult waarschijnlijk kleine ‘prikjes’ voelen, alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Toch is dit goed te verdragen, omdat de behandeling zeer snel gaat. Daarnaast maken wij gebruik van een koelsysteem waardoor koude lucht tegen de huid wordt geblazen tijdens de behandeling. Als je wil, kun je een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

Tijdens het laten laseren, verkleurt de tatoeage vaak wit. Dit wordt ook wel ‘lasersnow’ genoemd en verdwijnt binnen enkele minuten.

De nabehandeling voor het laten laseren van je tattoo

Na de behandeling wordt je huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Soms ontstaan er kleine puntbloedinkjes. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren, zullen ze snel verdwijnen.

De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Wanneer het behandelde gebied geïrriteerd raakt door kleding of accessoires moet hierover een beschermend verband worden geplakt. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel, maar zorg dat je je huid droogdept in plaats van droogwrijft. Tot een week na de behandeling worden activiteiten als sporten, zwemmen en saunabezoek afgeraden.

Het doel van de behandeling is het verwijderen van de tatoeage zonder de huid te beschadigen. Ongeveer 6-8 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Dit kan te maken hebben met de soort inkt die is gebruikt tijdens het zetten van de tatoeage. Soms blijft er een soort schaduw achter in de huid waar de tatoeage gezeten heeft. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Met pico laser tattoo verwijderen

Ten opzichte van oudere lasers heeft de pico laser veel minder behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. Gemiddeld zijn er voor tatoeages 5 tot 12 behandelingen nodig met een interval van 6-8 weken, afhankelijk van het herstel van de huid. Onderstaande factoren zijn van invloed op het aantal behandelingen:

  • Bij amateuristische tatoeages zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tatoeages.
  • Oudere tatoeages verdwijnen sneller dan jongere of pas gezette tatoeages.
  • Hoe minder kleuren de tatoeage bevat, hoe sneller deze zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.
  • Hoe hoger de tatoeage zich op het lichaam bevindt, hoe sneller de tatoeage verbleekt. Dit komt omdat het pigment in hogere delen van het lichaam (zoals het hoofd en de nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd.
  • Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tatoeage verdwijnt.
  • Hoe minder inkt is gebruikt, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen.
  • Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Ook heb je kans dat door de laserbehandeling meer verdikte littekens zullen ontstaan.

Ook interessant voor jou

Reviews

Ik wilde heel graag permanente eyeliner, maar aangezien ik op veel producten overgevoelig reageer, heb ik informatie gevraagd over een overgevoeligheidstest. Ik kreeg zeer duidelijke informatie van Hailey Wessels en een uitnodiging voor een patchtest. Dit om te kijken of ik zou reageren op het product dat wordt gebruikt bij de permanente eyeliner. Ik werd erg vriendelijk geholpen en kreeg duidelijke informatie van Hailey Wessels tijdens de patchtest. Helaas reageerde ik inderdaad overgevoelig op de test. Erg jammer, maar erg blij dat ik de kans hebt gekregen om eerst deze test te laten doen. De salon en medewerkers zijn erg professioneel in hun werk en zeer klantvriendelijk. Ik zal dan ook zeker deze salon iedereen aanbevelen.

- Bianca

Ik ben ontzettend goed en fijn geholpen. Ze nemen alle tijd voor je en de behandelingen worden goed en vakkundig uitgevoerd. Heel blij met deze dames!

- Linda

Super goed advies en prijskwaliteit. Heel vakkundig en prettige sfeer

- Klazien
cta header

Neem vandaag nog de stap en maak een afspraak!

Wij hebben alles in huis om jou weer je mooiste zelf te laten worden!