fbpx
header

Definitief ontharen IPL/SHR

Definitief laten ontharen door IPL/SHR

Wat je ook probeert, de haartjes komen iedere keer weer terug en vaak sneller dan je hoopt. Wil je nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij je oksels, bikinilijn of rug? De MedCos IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode kan dit voor je betekenen. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL-SHR ben je verzekerd van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

De behandeling

De Medcos IPL & IPL-SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL & IPL SHR -methode. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Voor wie is het geschikt?

IPL werkt het beste met donker haar. Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de MedCos IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien.

Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling gemakkelijker wordt gemaakt. Het MedCos IPL & IPL-SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donkergetinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid. En, ook belangrijk: definitief ontharen in het gelaat wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een MedCos IPL-SHR behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde ‘rustfase’. Pas als deze haren in de groeifase komen, zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat: een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar één onderhoudsbehandeling om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt, kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar het is voor iedereen goed te doen.

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

Je dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in het begin is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer de de basis niet goed is, bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld, in verband met de haargroeicyclus.

Neem contact op om je afspraak te boeken!


Ook interessant voor jou

Reviews

Ik ben ontzettend goed en fijn geholpen. Ze nemen alle tijd voor je en de behandelingen worden goed en vakkundig uitgevoerd. Heel blij met deze dames!

- Linda

Super goed advies en prijskwaliteit. Heel vakkundig en prettige sfeer

- Klazien

Geholpen door Kaylee met make-up advies. Professioneel en ze heeft zoveel kennis en leuke handige tips. Altijd even vriendelijk en gastvrij. De producten die verkocht worden zijn niet duur en zeer prettig in gebruik van hoge kwaliteit.

- Daniëlle
cta header

Neem vandaag nog de stap en maak een afspraak!

Wij hebben alles in huis om jou weer je mooiste zelf te laten worden!